Βιογραφικό

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ήδη από την τρυφερή ηλικία της εφηβείας,  η πορεία μου φαινόταν καθορισμένη, από την βαθιά επιθυμία μου να κατανοήσω τον άνθρωπο, να εξερευνήσω την ψυχή του και να παρατηρήσω τις σχέσεις του, μα πάνω από όλα  να του προσφέρω αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη… την υποστήριξη, την κατανόηση και την αποδοχή.

Σπουδές & Εκπαιδεύσεις

To 2007 αποφοιτώ από την Ελληνογαλλική Σχολή, Αγίας Παρασκευής και ξεκινώ τις σπουδές μου στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπισημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου, παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχολογία, συμμετέχω στην ερευνητική ομάδα του Τμήματος Παθολογικής Χρήσης Διαδικτύου της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και δραστηριοποιούμαι ενεργά στον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας. Το 2012 αποκτώ Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος  με ΑΡ. ΠΡΩΤ. 15298 και ξεκινώ την επαγγελματική μου πορεία.

Από το 2012 έως το 2014 εργάζομαι εθελοντικά στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας , της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών,  Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαία Κυριακού». Ως ειδικευόμενη ψυχολόγος, εκπαιδεύτηκα σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των εφήβων :

  • διατροφικές διαταραχές,
  • διαχείριση άγχους και θυμού,
  • σχολικός εκφοβισμός,
  • εξάρτηση από το διαδίκτυο,
  • χαμηλή αυτοεκτίμηση,
  • καταθλιπτική συμπτωματολογία,
  • αυτοκαταστοφικές συμπεριφορές,
  • σχέσεις,

ενώ παράλληλα παρακολουθούσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομάδες εποπτείας μεταξύ των επαγγελματιών της Μονάδας.

Παράλληλα, μετεκπαιδεύομαι στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ), σε προγράμματα ανάπτυξης των κοινωνικών δεξιοτήτων, στην Παιγνιοθεραπεία και τη Συμβουλευτική.
Έναν χρόνο αργότερα, ξεκινώ την τρίχρονη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. 

To 2019, ειδικεύομαι στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία- Κλινική Υπνοθεραπεία και το 2021 γίνομαι Επίσημη επόπτρια Βιοθυμικής Υπνοθεραπείας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ).

Το 2021 αποκτώ το πρώτο επίπεδο στην Εργασία Σκιάς (Shadow Work) από την Βίβιαν Καραβάνου.

 

Επαγγελματική Κατάρτιση

2009- 2011: Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας «Κέντρο Παρέμβασης Τεσσάρων Δήμων» υπό την αιγίδα του ΟΚΑΝΑ, και στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α.

2012 – 2014:  Σταθμός στην πορεία μου ως ψυχολόγος ήταν η τρίχρονη συνεργασία μου, ως εξωτερικός συνεργάτης, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας , της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών.  Εκτός από την εθελοντική εμπειρία και την κατάρτισή μου σε θέματα που αφορούν την εφηβική ηλικία,  αποτέλεσα μέλος του Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος της Μονάδας, ήμουν υπεύθυνη για την χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων της ελληνικής κλίμακας αξιολόγησης της νοημοσύνης (WISC-III) για παιδιά 7-17 ετών, ενώ ταυτόχρονα ήμουν μέλος της συγγραφικής ομάδας και εκπαιδεύτρια του Προγράμματος E- Learning «Θέματα Ψυχικής Υγείας και Παρέμβαση στην Κρίση» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνω την παράλληλη στήριξη παιδιών με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή.

2014-2016: Πραγματοποιώ ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ενηλίκους, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας, ως μέρος της πρακτικής μου άσκησης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιώ κατ΄οίκον ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και συμβουλευτική γονέων.

2015 έως σήμερα: Δημιουργώ το FocusOnMe, τον δικό μου προσωπικό χώρο, στον οποίο πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής,  ομάδες αυτογνωσίας, ομάδες εφήβων, συμβουλευτική γονέων και συμβουλευτική οικογένειας.

Παράλληλα, είχα την τύχη να συνεργαστώ με το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο ΆΝΙΜΑ και με το Ιδιωτικό γραφείο του ψυχιάτρου Πασχάλη Γκίκα, το THERAPY4ALL, στα οποία πραγματοποιούσα ατομικές συνεδρίας ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους καθώς και συμβουλευτική γονέων.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram